Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2022

Rosdorff betreurt actie kandidaat-raadslid

OEGSTGEEST – Fractievoorzitter Karin Rosdorff (Hart voor Oegstgeest) nam in de openbaarheid afstand van een kandidaat-raadslid van haar eigen partij; Wyb Kusters.

Kusters schreef een brief naar de Oegstgeester Courant. Hierin legde hij een link tussen de ASC-voorzitter Matthijs Huizing, de wethouder Matthijs Huizing en het adviesbureau M.E. Huizing Advies. “Voor de één kan in dit dorp niks en voor de ander alles”, stelde Kusters onder meer.

Rosdorff liet tijdens de raadsvergadering weten: “Ik betreur dat deze persoon op de man heeft gespeeld.” VVD-fractievoorzitter Sven Spaargaren reageerde hierop: “Ik ben blij dat Rosdorff dit zegt. Je kunt wat vinden van de wethouder, maar we moeten eerst in openbaarheid met elkaar praten en niet onze verschillen vergroten in kranten. Ik ben blij dat u afstand hebt genomen van dit artikel (ingezonden brief, red.) en afstand hebt genomen van de persoon, die dit er in heeft gezet.”