Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2022

Uitstel behandeling nieuwe bouwplannen

OEGSTGEEST – Pas wanneer de Omgevingsvisie is vastgesteld, mag de toekomstige gemeenteraad besluiten nemen over nieuwe woningbouwplannen.

In het verleden riepen politieke partijen nogal eens op om niet over het eigen graf te gaan regeren. Maar waar het gaat om de combinatie van bouwwensen en de druk op de groene openbare ruimte, besloot de raad bijna unaniem, dat er een tijdelijke stop moet komen op het toekennen van woningbouwvergunningen. Dit voorstel werd ingediend door CDA, HVO, D66, VVD en Lokaal.

De partijen vinden, dat het dorpse en groene karakter van Oegstgeest moet worden behouden. Niet de wens van vastgoedeigenaren moet leidend zijn, maar ‘een door de gemeenteraad met langetermijnvisie besloten publiekrechtelijk kader’. Het moet afgelopen zijn met het postzegelbeleid van overal weer een stukje groen weg voor de komst van weer nieuwe huizen. De nieuwe Omgevingsvisie, waarvan vorige week bekend werd dat die niet deze zomer, maar pas in oktober of nog later wordt ingevoerd, moet zorgen voor één uniform beslissingspatroon.

Bestaande woningbouwplannen kunnen gewoon behandeld en beoordeeld worden door de toekomstige gemeenteraad. Alleen BV NL-raadslid Rolloos was tegen dit besluit. “Hiermee geef je jezelf als raad een brevet aan onvermogen. We zitten hier om besluiten te nemen en niet om als een sneeuwschuiver alles voor je uit te schuiven.”