Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 september 2024

Freek de Jonge komt naar Roelofarendsveen

ROELOFARENDSVEEN – Wie kent cabaretier Freek de Jonge niet? Hij maakte ooit furore met Neerlands Hoop, zijn oudejaarsconferences en ook dit jaar gaat hij op theatertour. Maar voordat het theaterseizoen van start gaat, heeft Freek de Jonge eerst een optreden bij Boekhandel Veenerick in Roelofarendsveen.

De Jonge komt naar Boekhandel Veenerick op dinsdagavond 3 september; vier dagen nadat de cabaretier zijn 80ste verjaardag vierde. Hij komt vertellen over het derde deel van zijn memoires ‘De Zeeuwse jaren’. Met alle aanwezigen deelt De Jonge zijn herinneringen over de periode in de jaren ’60, waarin hij in Goes woonde. René Koek leidt het gesprek en het beloofd een warme bijeenkomst te worden, waar je veel te weten kunt komen over de achtergrond van de cabaretier.

Het boek ‘De Zeeuwse jaren’ geeft een prachtig beeld van hoe de jaren zestig niet alleen Freek de Jonge vormden, maar ook een hele samenleving veranderden. Wie herinnert zich niet de spannende Cubacrisis in 1962 en de historische maanlanding, waarbij Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette?!

Precies in deze periode woonde De Jonge dus in Goes, waar zijn vader werkzaam was als godsdienstleraar. De Jonge had in die tijd al wat ervaring, maar na een optreden op een schoolavond kwam zijn diepste verlangen boven: komiek te worden à la Toon Hermans.

Natuurlijk vertelt hij ook over zijn ontmoeting met Bram Vermeulen in 1967 en de oprichting van Neerlands Hoop In Bange Dagen. In het boek, maar ook tijdens de bijeenkomst maakt Freek de Jonge inzichtelijk hoe hij, als kind van de jaren zestig, tot de keuzes is gekomen die hem lieten uitgroeien tot de man die het aanzien van het Nederlands cabaret heeft veranderd.

Het interview met Freek de Jonge vindt plaats op dinsdag 3 september, vanaf 20.00 uur. Dit gebeurt bij Boekhandel Veenerick aan het Noordplein 15 te Roelofarendsveen.  De inloop is vanaf 19.45 uur. Kaartjes zijn voor 10 euro per stuk te bestellen via Veenerick.nl, waarbij je kunt genieten van koffie of thee bij ontvangst.