Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2024

Van de straat tot de Amerikaanse elite

ROELOFARENDSVEEN – Van een Gronings kind, dat buiten op straat voetbalde, speelt het leven van de bekende Amerika-correspondent Michiel Vos zich tegenwoordig af tussen de Amerikaanse jetset en politieke elite van het land van de ongekende mogelijkheden. Hij heeft hierover een boek geschreven en dit boek presenteert hij op maandag 1 juli bij Theaterzaal Poco Más.

Van oorsprong is Vos een advocaat, maar hij besloot in 2000 om journalist te worden. Zijn eerste stap in de journalistiek was verslag doen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Daarna werd hij vaste gast bij onder meer de televisieprogramma’s Barend & Van Dorp, RTL Boulevard, Beau en het radioprogramma van Ruud de Wild. In 2014 verhuisde Vos naar Amerika en hij is getrouwd met Alexandra Pelosi; de dochter van oud-voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi.

Tegenwoordig schudt Vos de handen van presidenten en wordt hij omringd door de rijkste 1% van Amerika. Zijn eigen schoonfamilie noemt hij de ‘invloedrijken’, maar hij blijft ook de andere kant van Amerika in de gaten houden. Amerika is namelijk ook het land van de straatarmen, voor wie er alleen maar een Amerikaanse nachtmerrie bestaat. Over al zijn ervaringen heeft de correspondent een boek geschreven: ‘Vos in de VS’.

Door de jaren heen tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten is Vos veranderd van een naïeve immigrant met romantische ideeën tot kritische inwoner van Amerika, die zijn geadopteerde vaderland een spiegel wil voorhouden. ‘Fake it until you make it’ is nergens zo van toepassing als in Amerika. In zijn boek beschrijft Vos met humorvolle anekdotes het Amerika van de 21ste eeuw en wat er nog over is van ‘the American way of life’. Zijn belevenissen met en kennis van presidenten, popidolen, Hollywoodsterren, maar ook de gewone en veelal boze Amerikanen, die zich niet gehoord voelen, maken zijn boek het lezen waard.

Wie kennis wil maken met Vos en een exemplaar van zijn boek door hem wil laten signeren, kan daarom op maandag 1 juli (inloop vanaf 19.30 uur) naar Theaterzaal Poco Más gaan: Noordhoek 19 in Roelofarendsveen. Kaartjes zijn voor 10 euro verkrijgbaar bij Veenerick Boek en Kantoor.