Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2024

Hugo Borst gaat bloot

LEIMUIDEN - Wethouder Gerben van Duin interviewt journalist, columnist en schrijver Hugo Borst op dinsdagavond 28 mei. Dit gebeurt tijdens een thema-avond over dementie: een onderwerp wat Borst na aan het hart ligt.

De gemeente Kaag en Braassem is al jaren bezig om ‘dementievriendelijk’ te worden. Veel sporten en bewegen helpt om de hersenen gezond te houden, zo vindt Van Duin. Samen met de schrijver praat hij over welke effecten dementie heeft op niet alleen de persoon zelf, maar ook zijn/haar directe omgeving.

Borst heeft hier persoonlijk ervaring mee en hij deelde zijn ervaringen in zijn boeken ‘Ma’ en ‘Ach, moedertje’. Hierin schrijft hij over zijn dementerende moeder, de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest en de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Met alle emoties, die hierbij komen. Borst schrijft over zijn moeders achteruitgang, over het verdriet van alles dat verloren gaat en de terugkerende valpartijen. Maar ook over het plezier in de bonte woongroep.

Het interview met Hugo Borst vindt dinsdag 28 mei vanaf 19.30 uur plaats in De Spreng (Kerkstraat 50) in Oude Wetering. Kaarten (inclusief één consumptie) zijn voor 12,50 euro verkrijgbaar via www.desprengoudewetering.nl.