Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2024

Mama huilt harder

Een krijsende baby; het gaat maar door. Wat doe je als moeder, wanneer al jouw pogingen om jouw kind te troosten tot niets leiden. De ‘Echte Gooische Moeder’ Leslie Keijzer heeft in een boek haar ervaringen opgeschreven en ze vertelt hierover op donderdag 30 mei.

De roze wolk, de blauwe lucht, de hemelboog die dagelijks staat te stralen zodra jouw kind geboren is. Voor één op de tien moeders komt deze droom niet uit; zij krijgen last van een postnatale depressie. Zo ook Leslie Keijzer. Na de geboorte van zowel haar eerste als tweede zoon (nu 4 en 2 jaar oud) werd ze geconfronteerd met haar eigen steeds intensere neerslachtige en angstige gevoelens. Keer op keer bezocht ze haar huisarts: huilend, bang, radeloos en gebroken. Het leidde tot pleinvrees: Leslie durfde zelfs haar huis niet meer uit, terwijl ze ook nog een extreme angst ontwikkelde om te sterven.

Het goed bedoelde advies van de dokter om maar even lang uit te rusten werkte niet. Ze ontdekte zelf pas veel later, dat ze last had van een postnatale depressie. Hier heeft Leslie zich doorheen gevochten en nu vertelt ze haar verhaal. “Ik vind het doodeng dat mijn verhaal nu de wereld in gaat. Eerlijker dan dit wordt het niet. Ik hoop dat dit boek een steun is voor alle vrouwen die hetzelfde doormaken (1 op de 10 moeders, shocking!). Je bent niet gek. En je hoeft het niet alleen te doen. Het is oké als je niet kunt uitleggen hoe je je voelt. Logisch, je begrijpt jezelf niet eens.”

Leslie bezoekt Theaterzaal Poco Màs (Noordhoek 19) in Roelofarendsveen op donderdag 30 mei. De inloop is vanaf 19.30 uur en kaarten zijn voor 12,50 euro per persoon verkrijgbaar via Veenerick.nl.