Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2024

‘’Wat we maken, maakt ons trots’’

H&B Dé luxe villabouwer in de Duin- en Bollenstreek

Bescheidenheid is vanzelfsprekend een goede eigenschap. Maar wanneer je goed werk aflevert en daarin de dingen beter doet dan anderen, mag je daar ook best trots op zijn. Natuurlijk realiseert H&B Bouw ook appartementencomplexen, maar de ware passie van het management en de medewerkers gaat naar de constructie van de allermooiste villa’s, die je kunt bedenken, ontwerpen en bouwen.

Jos van Hoekelen uit Sassenheim en Voorhouter Harry Bakker richtten H&B Bouw op in 1992. Als echte vakmensen hadden ze een droom, waar ze zich nog altijd iedere dag voor inzetten. “Wanneer je iets doet, doe het dan beter!” H&B Bouw werkt voor particuliere opdrachtgevers, maar ook voor ontwikkelaars. Het bouwbedrijf is gespecialiseerd in (luxe) villabouw, maar ook in woningbouw, renovatie en verbouwingen.

Nieuw generatie

Drie jaar geleden trad Rico, de zoon van Jos, toe tot het bedrijf. Met zijn komst heeft H&B Bouw een nieuwe markt aangeboord: de ‘ontwikkeltak’. Rico licht toe: “We zijn actief op twee stromen. We regelen het hele proces van de grondaankoop tot ontwikkeling. Daarnaast, waar het gaat om de projecten tussen nul en twintig eenheden, weten mensen ons te vinden. Dit soort opdrachten worden namelijk niet opgepakt door de grote bouwers en vanwege onze professionaliteit, vakmanschap en oog voor detail worden we hier voor gevraagd. Door zowel opdrachtgevers als professionele ontwikkelaars.”

“Zo worden de komende maand in Hillegom zes villa’s opgeleverd. Daarnaast verschijnt later dit jaar een prachtig appartementen complex aan de Hyacinthenlaan in Lisse; op de plek waar ooit een motorrijwielhandel stond.”

De oprichters van H&B Bouw zijn enorm blij met Rico als aanwinst voor het bedrijf. Jos: “Tot zijn komst deden we de ontwikkeltak een beetje tussen alle bedrijvigheid door. Nu wordt dit veel professioneler aangepakt en het ontziet ons  werk ook.”

Reputatie

Harry vult aan: “Onze klanten komen zelf op ons af, puur vanwege onze reputatie. Wij staan voor custom made, snelheid, kwaliteit en ontzorgen. Wij verkopen al 32 jaar lang woonplezier en we bouwen altijd alléén iets, wat functioneel en goed is. We kijken mee met de klant én de architect, zodat we ook advies kunnen geven, als er iets fout zou zitten in de ontwerptekeningen.”

De ogen van de mannen lichten op, wanneer ze vervolgen over hun vak. “We noemen onszelf wel eens de beste villabouwers van de Duin- en Bollenstreek. Het personeel van H&B Bouw is geschikt voor de realisatie van zowel appartementen als villa’s. Maar de bouw van vrijstaande en luxe villa’s is voor ons het summum van ons werk. Dat is voor veel van onze medewerkers de reden, dat ze zich dagelijks vol passie voor ons inzetten.”

Nieuw pand

Sinds vorig jaar zit H&B Bouw in een nieuw pand op de grens van Voorhout en Sassenheim. Maar oorspronkelijk had het management heel andere ideeën voor die locatie. De mannen zagen het als de perfecte plek voor (sociale) woningbouw. Maar na anderhalf jaar vergeefs praten met allerlei instanties waren de ondernemers het zat. “Geen gedoe meer met verandering van bestemmingsplannen: hier mogen bedrijfsactiviteiten plaatsvinden, dus gaan we hier ons nieuwe pand neerzetten!”

Jos: “Van het oorspronkelijke pand, waar Perfors in zat, hebben we drie panden gemaakt. Met twee hallen en een kantoor, maar ook met een mooi buitenterrein voor ons als aannemersbedrijf. De realisatie van dit pand was een beetje uit nood geboren, na anderhalf jaar van niets kunnen realiseren was het hoog tijd voor het tweede plan. Wij bouwen mooie en luxe villa’s, variërend in prijs van één tot vijf miljoen euro. Dan moet je ook in een pand zitten met een goede uitstraling.”

Pijn

 

De manier waarop tegenwoordig soms fabrieksmatig huizen opgezet worden, doet vakman Jos soms pijn: “In de jaren zeventig werd met veel meer aandacht voor details gebouwd. Nu zie je geen tierlantijntje meer aan de gevel of een fraai schoorsteentje als aandachtspunt. Wij zorgen voor allerlei prachtige details, waarbij uiteraard iedere woning voldoet aan de BENG-normen (Bijna Energie Neutraal Gebouwd, red.).”

 

“Wij zijn geen volgers, maar we blijven meedenken en adviseren wat goed is én niet goed is. Dat is onze eigenwijsheid, inderdaad. Maar de belangrijkste vraag, waar wij antwoord op willen hebben is: ‘Dit huis, wat jij voor ogen hebt: is dat écht het beste voor jou?!’”

 

H&B Bouw
Teylingerlaan 4
2215 RR Voorhout
W:
www.hbbouw.nl