Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2024

De parel van Hoofddorp

IntercityHotel Amsterdam Airport

Veel ondernemers hebben regelmatig buitenlandse gasten op bezoek. Dat kan tegenwoordig echt niet meer afgehandeld worden met een broodje kaas en een glas melk. Wanneer je jezelf écht wilt onderscheiden van jouw concurrenten, neem je jouw cliënten mee naar een zakelijke plek, waar ook volop ruimte is voor ontspanning. Laat IntercityHotel Amsterdam Airport in Hoofddorp daar nou net de uitgelezen locatie voor zijn. General Manager Rob van der Beek legt uit waarom.

In 2021 begon Rob met zijn functie en het IntercityHotel Amsterdam Airport was nog in aanbouw. “Mijn kantoor was een container, die geplaatst was op de plek waar nu parkeerplaatsen zijn. Wanneer je zo vroeg in het proces betrokken bent bij de realisatie van een hotel, word je heel erg betrokken bij allerlei aspecten, waar je anders nauwelijks iets van af weet. Het regelen van vergunningen, personeel zoeken en aannemen, waar alle installaties zitten en vooral het commercieel in de markt zetten van het hotel.”

Twee jaar geleden opende het hotel voor het eerst haar deuren. IntercityHotel Amsterdam Airport is onderdeel van de internationale hotelketen H-World International. De plannen om drie kantoorgebouwen te bouwen naast het hotel worden, vanwege de veranderende vraag hiernaar sinds Covid, niet uitgevoerd. Dat betekent, dat de gasten van het hotel midden in de Randstad een vrij uitzicht hebben! Bovendien ligt het treinstation Hoofddorp op 300 meter afstand en van daaruit ben je binnen vier minuten op Schiphol.

Rob geeft een rondleiding door het prachtige hotel; de kleurrijke kolommen, de manier waarop een kopje cappuccino met de grootst mogelijke aandacht wordt gemaakt: aan alle details is gedacht. “Het IntercityHotel wordt door steeds meer lokale en regionale ondernemers gebruikt om met gasten, vrienden of familie een hapje te komen eten. Op de eerste etage kunnen de vergaderzalen met alle benodigde presentatiefaciliteiten gebruikt worden. En voor en na dat vergaderen kun je als ondernemer gebruik maken van onze sauna, steambath en fitnessruimte. Of gewoon een drankje en een hapje nuttigen.”

De basis van het succes

Je hoeft dus niet in het hotel bij het Schiphol Trade Park te overnachten om van alle faciliteiten te kunnen genieten. Rob: “Ik geniet elke als ik hier rondloop. Het voelt een beetje als jouw eigen hotel. Je hebt grotendeels controle over je eigen inkomsten en kostenkant maar uiteraard moet er wel resultaat geboekt wordt. Dat in combinatie met een leuk team dat goed met elkaar overweg kan. Het is ook de basis voor het succes waar we mee bezig zijn.”

 

Hij vervolgt: “Het is voor mij de beste manier om te werken. Ik houd niet van afstand. Ik moet altijd bereikbaar zijn voor mijn medewerkers. Mensen moeten het gevoel hebben hun eigen zegje bij mij te kunnen doen en hun mening te kunnen uiten. Een directeur komt niet meer weg met een te strakke lijn.”


Met een vrouw, waar Rob al 26 jaar mee getrouwd is en twee kinderen van 23 en 25 jaar, komt Rob nu ook in de levensfase dat hij samen met zijn vrouw af en toe een weekendje weg kan. “Nu de kinderen wat ouder zijn, heb je meer tijd voor jezelf.”

Bijkomen van de stress

Want waarom zou je als ondernemer de leukste dingen alleen reserveren voor jouw relaties uit het binnen- en buitenland? Alle gasten van het IntercityHotel worden gefêteerd en kunnen gebruik maken van prachtige kamers. Samen met de leisure-faciliteiten, het restaurant, de vergaderzalen en de sauna is dit dé plek om even helemaal bij te komen van de stress van alledag. Moet je tussendoor even heen en weer vliegen of ga je op vakantie? Rob: “We bieden ook ‘Park & Fly’ aan. Wanneer je minimaal één nacht bij ons logeert, kun je jouw auto veertien dagen tegen een kleine vergoeding laten staan op onze parkeerfaciliteiten.”

De toekomst ziet er zonnig uit. Dat komt ook, omdat IntercityHotel samenwerkt met ROC Hoofddorp, om jongeren een leerwerktraject te laten volgen. “We stimuleren ze zo om hun eigen capaciteiten verder te ontwikkelen. Het is mooi om jongeren in korte tijd te zien opgroeien van onzekere pubers tot zelfverzekerde professionals in de dop. Hierdoor zorgen we er ook voor, dat we een aantrekkelijke werkgever kunnen zijn voor goed personeel, dat in onze branche soms lastig te vinden is. Daarnaast is de inzet van de robot Bella (afgekort van Bellabot) ter ondersteuning van het team nog steeds een huis attractie. Let’s make things better and the things will make us better!”

IntercityHotel Amsterdam Airport
Spark Avenue 1
2133 LC Hoofddorp

Tel: 020-2406700
W: www.intercityhotel.com