Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 januari 2007

Gemeente ziet Tulipland graag bij ruïne van Teylingen

Voorhout – Initiator van Panorama Tulipland, Herman van Amsterdam, weidde zondag 7 januari kort uit over de ontwikkelingen die mogelijk in Voorhout zullen plaatsvinden, wat Panorama Tulipland betreft.

door Joep Derksen

‘De gemeente Teylingen heeft de intentie om, met behulp van een nieuw toeristisch plan, van de ruïne van Teylingen een landelijke trekpleister te maken, het liefst in combinatie met Panorama Tulipland. De idee is, om een nieuw toeristisch product te maken, waarbij Tulipland als toeristentrekker fungeert, maar mensen tegelijkertijd ook veel meer informatie over bloembollen kunnen krijgen. We willen samen iets moois opzetten.’

Bij deze ontwikkelingen zijn niet alleen de gemeente Teylingen betrokken, maar ook de Rijksgebouwendienst, Stichting Slot Teylingen, architect Stol en bouwbedrijf Meijer. Van Amsterdam is met de verschillende partijen aan het inventariseren wat de mogelijkheden zijn om dit plan op te zetten. Het onderzoek zelf is geïnitieerd en gefinancierd door de gemeente Teylingen.

Vergunningen

“Daarnaast willen we in de periode tot maart van dit jaar alles in het werk zetten om de benodigde vergunningen rond te krijgen. Tot nog toe heeft de gemeente een aantal jaren gedoogd, maar nu willen we alle formaliteiten zo snel als mogelijk geregeld hebben. Zo zal het gebouw waarin Panorama Tulipland zich bevindt worden aangepakt, om te voldoen aan de normen van brandveiligheid en andere door de gemeente gestelde eisen. Zo garanderen we de veiligheid van de bezoekers en vrijwilligers. Pas wanneer dat gebeurt is, kunnen ook de volgende ontwikkelingsstappen worden gezet.

In dat kader zijn ook de gaasbakken verdwenen en hebben de galerietjes een facelift gekregen. We kunnen in ieder geval tot juli 2008 in de huidige hal terecht, maar in de wandelgangen hebben we al vernomen dat we hier nog minimaal twee jaar kunnen blijven. Om de zekerheid te hebben dat Panorama Tulipland wordt behouden, hebben we in ieder geval de bollenschuur Westerbeek gekocht.”