Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 januari 2007

Panorama Tulipland krijgt ‘clubhuis’ voor vrijwilligers

Voorhout – Panorama Tulipland staat aan de vooravond van grote ontwikkelingen, zo werd tijdens de nieuwjaarsreceptie duidelijk. Er moet ook nog heel veel gebeuren om deze toeristentrekker waarop jaarlijks 800.000 mensen afkomen, goed te ondersteunen. Medeoprichter Herman van Amsterdam maakte in zijn speech dan ook duidelijk dat vrijwilligers de steunpilaren zijn van Panorama Tulipland.

door Joep Derksen

“Samen hebben we een gezellig sfeertje gecreëerd en het succes van Panorama Tulipland wordt behaald met de juiste vrijwilligers en nieuwe aanwas is altijd van harte welkom. De afgelopen tijd zijn we met honderden dingen tegelijk bezig geweest en ook in de krant wordt regelmatig geschreven over de toekomst van Tulipland. Waar we terechtkomen, is nu nog geen duidelijkheid over, maar wel zetten we ons eigen honk voor vrijwilligers op. Dit honk komt in de prachtige oude bollenschuur Westerbeek, bij de Ruïne van Teylingen, dat wordt ingericht als vrijwilligerscafé, waar je kunt biljarten en een biertje drinken.” Dat dit in goede aarde viel, bleek wel uit het rumoer van de tientallen aanwezigen.

Van Amsterdam vervolgt: “Met het uitbreiden van de activiteiten, willen we ook een beroep doen op meer mensen om een handje te helpen. Met name voor de catering, de winkel en de entree zijn we op zoek naar vrijwilligers die een paar uur van hun tijd willen bijdragen aan Panorama Tulipland.”

Na afloop van de speech vult Piet van Vliet aan: “We hebben inderdaad vrijwilligers nodig voor de winkel en catering en daarnaast zoeken we gastvrouwen en gastheren en gidsen voor in de bussen die meerdere talen spreken en tegelijk een eigen band hebben met de Bollenstreek. Maar ook mensen met kennis van administratie, ICT en PR & marketing. Stagiaires zouden hier wellicht ook een rol in kunnen spelen. Tevens willen we door het hebben van personen met leidinggevende kwaliteiten de zaak meer gaan professionaliseren. Dit moet echter niet ten koste gaan van onze eigenheid en de gezelligheid tussen de vrijwilligers onderling!”

Plekkie

Een van de 100 vrijwilligers is Cees Floor, die samen met zijn vrouw al vijf jaar betrokken is bij Panorama Tulipland. “Ik ben van mijn vijftiende tot mijn achttiende jaar in de bollen gaan werken en in 2002 besloot ik dat ik mijn werkzame leven ook wilde afsluiten in de bollen. Vandaar dat ik vrijwilliger werd bij Panorama Tulipland.”

Over het werk zegt Floor: “Je komt hier niets tekort, want je kunt assisteren bij het opruimen van spullen, verven van planken en de entree. Als je hier even rondloopt, dan heb je zo een eigen plekkie. Het is ook een beetje een plek waar je collega’s bent met elkaar. Ik sta Panorama Tulipland twee dagen in de week bij, maar ze kunnen altijd een beroep op me doen. Het zou een goede zaak zijn als meer vrijwilligers zich zouden melden, want dan kan gemakkelijker een keuze gemaakt worden wie bij een project mee kunnen helpen.”

Een ding moet Floor van het hart: “Overigens is het helemaal niet zo, dat vrijwilligers alleen maar uit Voorhout komen! De mensen wonen in Oegstgeest, Sassenheim, Warmond, Lisse, Hillegom, Noordwijk, Katwijk en Leiden.”

Mensen die zich willen aanmelden als vrijwilliger kunnen dit doen bij Piet van Vliet: E:
info@tulipland.nl, M: 06 5135 5035.