Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 januari 2007

TOV viert nieuwe jaar met lancering website en uitgifte krant

Sassenheim – De meer dan 100 gasten werden onthaald door een accordeonspeler in ’t Onderdak waar de Teylinger Ondernemers Vereniging (TOV) haar nieuwjaarsreceptie hield. Een jaar nadat de vier ondernemersverenigingen van de oude dorpen Warmond, Sassenheim en Voorhout in de TOV zijn opgegaan, was dit een goed moment om terug te kijken op een bewogen jaar, maar vooral ook om de toekomst verwachtingsvol tegemoet te zien.

Bert Kamp, bestuurslid en verantwoordelijk voor de PR van de TOV, legt uit wat een deel van de problematiek is geweest in 2006: ‘We hebben toch verschillende bloedgroepen ondernemers samengevoegd. Als organisatie behartig je de belangen van zowel detaillisten als grote bedrijven die gevestigd zijn op industrieterreinen. Het is dus echt niet dat je zomaar vier verenigingen in elkaar schuift.’

De TOV speelt echter een belangrijke rol in besprekingen met de gemeente Teylingen, zo legt Kamp uit. ‘Bereikbaarheid voor en door de bedrijven is een punt waar we ons hard voor inzetten. Daarom zijn we groot voorstander van het doortrekken van de Noordelijke randweg bij Voorhout. Wanneer er meer mensen in de gemeente komen wonen, kan de huidige infrastructuur de toestroom niet ongelimiteerd blijven verwerken.’ Vice voorzitter Rob Ratenburg vult aan: ‘We zijn veel in overleg over recreatievoorzieningen, infrastructuur en het upgraden van het Oude Havenplein in Sassenheim.’ Maar ook andere acties van de TOV verliepen naar tevredenheid: ‘De zondagsopenstelling van de winkels in Sassenheim vlak voor Kerst was zeer succesvol.’

Tegen 21:00 uur liep de zaal vol met ondernemers en TOV-voorzitter Frank Manders hield een gloedvolle speech waarin hij de nadruk legde op de uitdagingen die de vereniging nog staan te wachten. Als verrassing voor de aanwezigen kon hij aankondigen dat de TOV een nieuwe website had opgezet:
www.teylingenov.nl. Voor 2007 sprak hij de hoop en persoonlijke wens uit dat de barrières tussen niet alleen de afzonderlijke dorpen, maar ook tussen de handelsbedrijven en winkeliers snel beslecht zullen worden. De klap op de vuurpijl was de presentatie van de eerste editie TOV-krant, die enkele keren per jaar verschijnt voor de leden van de ondernemersvereniging.