Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 januari 2007

Panorama Big Sur jaar lang te zien in Panorama Tulipland

Opbouw voor publiek toegankelijk

Voorhout – Het grote nieuws afgelopen zondag was, dat er een nieuwe Panorama op weg is naar Voorhout, waardoor Tulipland een nog grotere aantrekkingskracht vormt voor honderdduizenden toeristen vanuit de hele wereld.

door Joep Derksen

De geboren Nederlandse, maar al jaren in Amerika woonachtige, schilder André Balyon stelt zijn 700 meter grote, 360 graden ronde (vandaar ook genaamd: Rotunda), panorama voor een jaar ter beschikking. In combinatie met geluiden van de ruisende wind, de golven die op het strand slaan en de geur van de zee, voldoet dit panorama, net als Panorama Mesdag, aan de ‘eisen van Bakker’. Op het panorama zelf heeft de topschilder de kust van Californië afgebeeld. Balyon gaat zich de komende jaren inzetten voor een nieuw project: het maken van een panorama van de Grand Canyon.

Over drie weken zal het olieschilderij panorama ‘Big Sur’ aankomen in Voorhout. Balyon zelf zal de opbouw dirigeren en bezoekers kunnen de voortgang van de bouw van het panorama zien. De opbouw zelf duurt zeven weken en de officiële opening van panorama Big Sur zal in april plaatsvinden.

Balyon zegt over het feit dat zijn werk geëxposeerd wordt in Nederland: “Ik ben erg enthousiast en trots dat mijn werk in mijn geboorteland te zien zal zijn. Toen ik in Den Haag opgroeide, was ik ontzettend gefascineerd door het 120-jaar oude Panorama Mesdag. Op het moment dat ik dit werk zag, wist ik al dat ik ooit ook zoiets zou maken.” Voor meer informatie:
www.andrebalyon.com.