Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2007

Falend multicultiproject heeft volgens college nut

Streek – Het regionale project ‘Multicultureel tussen Duin en Bollen 2002 – 2006’ is opgezet om racisme tegen te gaan. In de gemeenten Lisse, Hillegom, Katwijk, Teylingen, Noordwijk en Noordwijkerhout zijn activiteiten ontwikkeld en specifiek beleid gemaakt om de verhoudingen binnen de samenleving minder scherp te stellen. Onlangs is een evaluatierapport uitgekomen over de resultaten.

Joep Derksen

In 2006 hebben onder meer een multicultureel festival, openlucht bioscoop en politieke debatten plaatsgevonden, maar bij het doorlezen van het rapport blijft het gevoel hangen dat de gewenste resultaten, zoals vermindering van harde racistische uitlatingen door de jeugd, niet worden bereikt. Naar deze bijeenkomsten gaan over het algemeen toch mensen die zich voorstaan op hun naastenliefde naar de medemens.

Doel van deze activiteiten is kennis te maken van de pluspunten van elkaar’s cultuur en het tegengaan van racistische opmerkingen, door te weten wat de verschillende culturen inhouden. Zo kun je meer begrip krijgen voor de ander. Wethouder Adri de Roon (D66) beaamt dat ‘het effect van dit multicultiproject moet worden gerelativeerd. Maar helemaal niets doen is toch het slechtste alternatief. Het is beter een druppel te gooien op een gloeiende plaat, dan die plaat alsmaar heter te laten worden.’ Wethouder Guus Mesman (PvdA) vult aan: ‘De gestage druppel holt de hardste steen’.