Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juli 2008

Valse start met opening European Sand Sculptures Festival

NOORDWIJK – Wanneer je als gemeente een uniek toeristisch evenement binnen de grenzen sleept, haal je natuurlijk alles uit de kast om er publiciteit aan te geven. Persberichten, teasers en memo’s overspoelen de redacties van alle nieuwsmedia binnen en buiten de Bollenstreek om aankondigingen door te geven van steeds weer nieuwe hoogtepunten. Alleen moeten de betrokkenen zelf hier ook van op de hoogte worden gesteld…

Door Joep Derksen

In een persbericht liet de gemeentelijke PR-afdeling onder meer weten: “De gemeente Noordwijk kondigt met trots de komst aan van het European Sand Sculptures Festival. In de Bloemenbadplaats van Europa vangt de eerste Noordwijkse editie van het European Sand Sculptures Festival aan op zondag 13 juli. Die dag beginnen 8 teams van professionele ‘carvers’ (zandkunstenaars) op de Koningin Wilhelmina Boulevard aan de voorbereidingen van de mooiste sculpturen, met als thema ‘In Celebration of Disney’.”

Ook informeerde de goedgeoliede PR-machine dat de kick-off voor het festival op zondag 13 juni om 12:30 uur zou gebeuren, in het bijzijn van onder andere het Noordwijkse college en wel op de Oranjepromenade voor de Hotels van Oranje. Het ganse lokale en regionale journaille en talloze fotografen waren dan ook op de beloofde tijd en plaats om mooie plaatjes te schieten en een bijzondere quote te scoren. In de drie kwartier dat er vervolgens gewacht werd, kwamen er vele honderden toeristen voorbij, maar onder hen bevond zich geen enkele kunstenaar, carver of wethouder. Ook een telefoontje naar de mobiel van een van de wethouders haalde niets uit: “Laat uw bericht achter na de pieptoon”, zo luidde de metalige boodschap.
Kortom, geen zandkunstenaars, geen wethouders, geen gemeentelijke vertegenwoordigers. Niemand om het groots opgezette European Sand Sculpture Festival, waar in voorgaande jaren 200.000 bezoekers per keer op afkwamen, officieel te openen. En wat moet je dan als rechtgeaarde fotograaf en journalist? Gelukkig was er de vakantievierende familie Leitner met hun kinderen Alexander (10), Thomas (8) en Rebecca (4): de jeugd wilde wel even poseren voor de foto met de zandsculpturen in wording.