Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2009

“Dit is het enige echte stukje groene hart”

Park Rusthoff genomineerd voor AD-Natuurprijs

SASSENHEIM – Park Rusthoff is een van de tien genomineerden van de AD-Natuurprijs en maakt hiermee kans op een bedrag van 50.000 euro. Voor René van Elburg, vice voorzitter van de Stichting Park Rusthoff is het geen kwestie van of, maar hoeveel het Park Rusthoff gaat winnen. Kijkend naar de andere negen kandidaten voor de door Paul Fentener van Vlissingen ingestelde AD-Natuurprijs oordeelt hij: “We krijgen absoluut een prijs!”

Door Joep Derksen

Het was “supervrijwilligster” Cisca Stut – Zwaan die Marije Moerman, secretaris van de Stichting Park Rusthoff, op de AD-Natuurprijs attendeerde. Moerman liet weten: “We hebben honderd vrijwilligers die maar een doel voor ogen hebben: het belang van groen binnen de gemeente. Park Rusthoff is in feite het enige echte stukje groene hart binnen de bebouwde kom van de Bollenstreek. Ook is uniek dat de gemeente geld beschikbaar stelde zodat dit park in eigen beheer onderhouden kon worden. Door deze aanpak wordt veel gemeenschapsgeld uitgespaard. Onze vrijwilligers krijgen bijvoorbeeld geen enkele vergoeding voor al hun activiteiten.”

Onder de negen andere gegadigden bevinden zich onder meer een herder op de Heuvelrug en een mussenhotel. Terwijl Van Elburg een plastic bakje oppakt dat op het gras ligt, laat hij weten: “Wij krijgen absoluut een prijs, als je de concurrentie in ogenschouw neemt.” Moerman vult aan: “De prijs is een bedrag van 50.000 euro en een jury bepaald of er een of meerdere winnaars zijn. Ook is er een publieksprijs waarbij de mensen kunnen stemmen op hun favoriete locatie. Dat kan via
natuurprijs@ad.nl of per post: Secretariaat van de Natuurprijs, Postbus 500, 3990 DM Houten. Binnenkort bezoekt de jury het Park Rusthoff en een artikel over ons Park verschijnt op 15 juni in het AD. De uitslag van de winnaar(s) wordt op 9 september bekend gemaakt.”
En als het Park Rusthoff wint, wat gebeurt er dan met het geld? “We gaan een parkpaviljoen bouwen en we besteden het geld voor het opzetten van een educatief centrum. In dit centrum is informatie te verkrijgen over de schooltuinen, de heemtuin en de jeugdnatuurwacht. Tevens gebruiken we dit centrum als honk voor het vrijwilligerswerk, zodat Cisca geen koffie meer hoeft te zetten in het Onderdak.”