Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2009

Roep om nieuwe politieke partij bij Stamtafel

VOORHOUT – “Met al die ontevredenheid over de politiek zou er best een nieuwe politieke partij kunnen worden opgericht: de PVV: Partij Voor Voorhout.” Na anderhalf uur debatteren werd dit idee geopperd aan de stamtafel. Er werd luid om gelachen, al zal deze of gene wellicht nog verder op deze gedachte door willen denken.

Door Joep Derksen

Het verkeer in de Herenstraat kwam weer ter sprake en dan met name de busjes van het werkverkeer die veelal de straat blokkeren. Ook de vrachtwagens die keer op keer door de Boerhaavestraat rijden en zorgen voor grote scheuren in de belendende huizen konden op veel kritiek rekenen. Een van de stamtafelaars rekende voor dat hij en zijn buren voor de komende zeven jaar middenin de bouwperikelen blijven zitten. Nu al zijn er plannen om op de Regenboogschoollocatie 26 woningen te bouwen. “En wat gebeurt er met het huisje op Herenstraat 108, naast de Toog? Dat is ook al door een projectontwikkelaar opgekocht.”

De gemeente kreeg een advies: “Stop met het postzegelbeleid en denk niet alleen maar in kleine bouwstukjes. Het centrum van Voorhout moet als één groot ontwikkelingsgebied gezien worden.” Een ander: “De ellende begon met de Stedenbaan: vanaf dat moment mocht er in ons dorp halfstedelijk gebouwd worden.” Hierdoor openden de sluizen van de hoogbouw zich, tot een hoogte van 17,40 meter. “En hoe zit het nu met die Noordelijke Randweg? Investeer die 50 miljoen die we krijgen van de Nuon-aandelen in deze ontsluitingsweg. Asfalteer daarnaast de wegen in plaats van er klinkers op te leggen, zorg voor betere parkeervoorzieningen en verban het zware verkeer boven een bepaald tonnage uit het centrum.” Voila, en met deze oplossingen zijn alle infrastructuurproblemen aangepakt.
Een van de stamtafelaars gaf aan: “Het barst hier van de ideeën en plannen en er heerst in het dorp en in den lande een toenemende mate van ontevredenheid. Dit leidt tot de groei van de partij van Wilders. Hier in het centrum zijn geen scholen meer, de kinderen kunnen niet buiten spelen en daardoor trekken jonge gezinnen weg, wat weer leidt tot verpauperde straten. Er zou een PVV, Partij Voor Voorhout, moeten worden opgericht!” Het einde van de stamtafelbijeenkomst naderde en er werd niet gedelibereerd over andere originele partijnamen, zoals TON (Teylingen Over Nieuw) of PvdD (Partij voor de Dorpelingen). Terwijl de animator het einde van de bijeenkomst aankondigde vroeg de ene stamtafelaar aan de ander: “Waarom praat jij vandaag niet mee?” Het antwoord: “Het is toch allemaal onzin wat hier gezegd wordt!”