Raad dringt aan op realisatie Brede School
De wethouder liet weten: “De verdeling van de middelen zoals aangegeven door de Rijksoverheid past niet bij Teylingen (primair onderwijs: 34%, voortgezet onderwijs: 10%, sportsector: 50%, cultuursector: 6%.). Wij vinden de verdeling van de gelden niet passend voor de gemeente Teylingen. Onze basisschooljeugd uit Teylingen sport heel veel; onze sportverenigingen hebben heel veel jeugdleden. Vanuit het rijk moeten we 6% investeren in cultuur en dat vinden wij erg weinig. In financieel onzekere tijden is het verstandig om naar de financien te kijken. Eerst moeten we de brede schoolvisie hebben voor Teylingen en dan pas kan er maatwerk geleverd worden.”
Gemeenteraadslid Marlies Volte (VVD) oordeelde: “We moeten pas in september of oktober een definitieve keuze maken.” Gemeenteraadslid Hans Goudsmit (PvdA): “De brede school is een zaak van grote betekenis. Het knoopt kunst, cultuur, sociale cohesie en beweging aan elkaar. Dat is een enorm mooie uitdaging en wij dringen aan op een passend tijdschema om het voor elkaar te krijgen. Het college vroeg in 2008 om een tijd van bezinning. Er ligt echter een slecht onderbouwd ‘Nee’ en geen alternatief. De overheid brengt 350.000 euro in en dat is een mooi begin voor de brede school. Dit is een mogelijkheid die we absoluut niet willen laten lopen.”
Fractievoorzitter Hans den Hollander (CDA) was het met de wethouder eens: “We moeten op dit moment niet meedoen aan de Impuls Brede Scholen. We moeten langsgaan bij het onderwijsveld om te bekijken hoe zij het onderwijs ervaren. Laten we hierover in september over praten.” Gemeenteraadslid Gerard van der Lubbe (Trilokaal) suggereerde om dit onderwerp te bespreken bij een commissievergadering.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home