Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 augustus 2010

Rolstoelers kunnen weer Herenstraat oversteken

VOORHOUT – De Herenstraat wordt rolstoelvriendelijke gemaakt. Dit is mede dankzij het artikel in de Woensdagkrant, waar moeder en dochter Van Rijnberk zich beklaagden over het feit dat rolstoelgangers alleen met veel problemen konden oversteken. Donderdag 19 augustus was een aantal wegwerkers druk in de weer om aanpassingen aan de doorgaande weg annex winkelstraat uit te voeren.

Door Joep Derksen

Willemijn Favier-Heusden van de afdeling Advies en Ondersteuning, Communicatie van de gemeente Teylingen liet desgevraagd weten: “Tegen de kant van de trottoirband zit een molgoot die zorgt voor de afvoer van water. Hiervoor is een trapsgewijze gootvorm aangebracht. Deze is aangebracht zoals in het ontwerp is aangegeven. Nu is gebleken dat het hoogteverschil bij de uitvoering (het straten) groter is dan gepland, waardoor de wielen van de rollator of rolstoel in de molgoot kunnen komen bij het oversteken. Bij de aansluitingen op de zijstraten worden de hoogteverschillen bij de molgoten aangepast, zodat het oversteken goed mogelijk wordt. Als er bij de zebrapaden ook teveel hoogteverschil is, wordt dit ook aangepast.”
Overigens had een van de wegwerkers, die al tientallen jaren in het vak zit, wel een heel praktische oplossing voor het vergemakkelijken van het rolstoeloversteken: “Laat ze de stoepranden waar het oversteken voor de rolstoelgangers het meest praktisch is, gewoon een kleur geven. Dan weet iedereen dat je op die plek met je rollator of rolstoel het gemakkelijkst naar de overkant kunt.”