Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2011

Bulldozerrenovatie in het Vinkeveld

NOORDWIJK – ‘Dit is bulldozerrenovatie!’ De plannen voor nieuw groen in de wijk Vinkeveld kunnen de goedkeuring van commissielid D. Klinkenberg (Puur Noordwijk) niet krijgen. Dit liet hij weten tijdens de vergadering van de commissie Veiligheid, Bereikbaarheid, Openbare Ruimte & Algemeen Bestuur, Openbare Orde, Raadsaangelegenheden van dinsdag 8 november.

Klinkenberg liet weten: ‘De hele wijk wordt plat gemaakt, er staat dan geen enkele boom meer. Daarna gaan we planten en duurt het weer tien jaar voordat het leuk groen wordt. Doe het verwijderen en aanplanten nou in fases van drie jaar.’ Wethouder Martijn Vroom (CDA) ontkende dat er met een bulldozer door het groen in de wijk wordt gegaan. ‘Vinkeveld is nodig aan de beurt. Het groen is onbeheersbaar; het is een erfenis dat groen werd geplant zonder dat werd nagedacht over beheer, onderhoud en kosten. Er komen minimaal evenveel bomen terug voor de exemplaren die er weg gaan. Bomen die niet strikt noodzakelijk weg moeten, blijven staan. We zorgen er wel voor dat we bomen planten die minder spreeuwen aantrekken, maar we gaan niet in de hele wijk één specifiek soort boom planten. Ook kijken we naar andere oplossingen als bij een gezonde boom de wortels bijvoorbeeld naar boven komen. We zouden dan de weginrichting kunnen aanpassen.’ Na deze woorden ging de commissie akkoord met het plan voor het opgroenen van het Vinkeveld.