Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2011

Niet juist om in te zetten op starterswoningen

LISSE – ‘Hoe realistisch zijn nou nog de cijfers van 2009 over de woningmarkt?’ Deze kritische vraag stelde fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur. Hij bevroeg wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) die de nieuwe woonvisie aan de commissieleden presenteerde.

Kistemaker was kritisch: ‘De wethouder wil in een wat duurder segment bouwen, maar juist dat wat duurdere segment wordt helemaal niet in afgezet. Op de korte termijn zeker niet.’ De wethouder gaf aan dat hij roeide met de riemen die hij heeft. ‘Met de woonvisie maak je een doorkijk. Misschien laat een ontwikkelaar zich eerder leiden door gevoel dan door de cijfers.’

Van Zelst liet ook weten dat het ‘niet juist is’ om blind in te zetten op starterswoningen. ‘Bij starterswoningen bouw je op den duur voor leegstand, tenzij je senioren in starterswoningen onderdak wilt geven. Het gaat om de combinatie van doorstroomvoorzieningen en starterswoningen.’ De gemeente zet niet meer vol in op een inhaalslag van het bouwen van 75 starterswoningen en Kistemaker vroeg zich af of het college Holland Rijnland hierover al had geïnformeerd. Dat bleek niet zo te zijn en Van Zelst stelde: ‘Ik weet niet of ik dat ga doen.’ Nadat Kistemaker liet weten dat hij het beter vond om dit wel te doen en een eventuele discussie niet uit de weg te gaan, dankte de wethouder de fractievoorzitter voor de tip.