Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2011

Park blijft in Middengebied

NOORDWIJK –‘ Realiseer het park in het Middengebied pas als dat financieel verantwoord is.’ Een pleidooi van het CDA om nog eens met de projectontwikkelaar te onderhandelen, vond geen gehoor bij wethouder Leon van Ast (Puur Noordwijk). Hij liet tijdens de vergadering van de commissie Dienstverlening, Wmo, Bestemmingsplannen van woensdag 9 november weten dat de afspraken hierover muurvast zitten.

Fractievoorzitter Jan de Ridder (CDA) probeerde het toch: Zet niet volledig in op dat park. Bekijk eerst de grondexploitatie van het middengebied gaat lopen; daarna kunnen we altijd nog over dat park besluiten.’ Van Ast veegde deze bezwaren weg: ‘U ziet overal problemen, terwijl een positief grondresultaat wordt aangeboden. U kunt niet kiezen of er een park komt of niet. Dat is contractueel vastgelegd; het is een belangrijke component dat gekoppeld is aan de te verkopen woningen. Als je 31,5 miljoen euro aan grond betaalt, wil je wel de zekerheid hebben dat de nieuwe bewoners uitkijken op een park.’ De wethouder liet ook weten dat de gemeente met Heijmans, een gerespecteerd beursfonds, een overeenkomst met een afnamegarantie in haar bezit heeft.