Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2011

Ruilbeurs voor huurwoningen

LISSE – ‘Stel een halfjaarlijkse ruilbeurs in voor huurwoningen.’ Dit idee stellen de politieke partijen Nieuw Lisse, VVD en D66 voor tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 24 november. Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) gaf tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 10 november meer informatie.

Ruigrok stelde richting het college van burgemeester en wethouders: ‘Ga in overleg met Stek zodat de mensen die naar een kleinere woning willen verhuizen, hun huidige huurprijzen kunnen behouden. Heel veel alleenstaande ouderen wonen in een eengezinswoning. Maar als ze verhuisplannen hebben om te gaan naar een gelijkvloerswoning, moeten ze vaak op de helft van het vloeroppervlak gaan wonen, tegen een huurprijs die veel hoger is.’ Dat weerhoudt veel mensen ervan om kleiner te gaan wonen. Aan de andere kant zag Ruigrok ook mogelijkheden voor een wooncorporatie als Stek om meer huurgelden te incasseren. ‘Ik kan me voorstellen dat iemand die van het Rembrandtplein verhuist naar een eengezinswoning ook bereid is meer te betalen.’ Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet weten dat hij de motie ‘sympathiek’ vond.