Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2013

Ontslagronde dreigt voor ambtenaren

STREEK – De Regionale Dienst Openbare gezondheid Hollands Midden (RDOG HM) moet 2,7 miljoen euro tot 4,7 miljoen euro bezuinigen en hierdoor dreigen ontslagen te vallen. Maar door de goede rechtsbescherming van ambtenaren wordt dit een duur verhaal. Voor het besparen van de salariskosten voor 1 voltijdsbaan moeten vijf voltijdsmedewerkers ontslagen worden.
Gedwongen ontslagen lijkt door de bezuinigingstaak onontkoombaar, maar de hoogte van die zogeheten ‘frictiekosten’ zijn niet helemaal duidelijk. Het gevaar bestaat dat met gedwongen ontslagen hoge kosten worden gemaakt, die op korte termijn geen bezuiniging opleveren. Daarom geeft de bestuurscommissie van de RDOG HM het advies om eerst de notitie ‘De bodem in beeld’ af te wachten voor er een besluit genomen wordt.