Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2013

Parkeeronderzoek omdat het moet

LISSE – Een extern adviesbureau moet een ‘onafhankelijk’ parkeeronderzoek uitvoeren over de parkeerproblematieken. Maar de uitkomst hiervan lijkt nu al vast te staan; er zullen minder extra parkeerplaatsen nodig zijn, dan een paar jaar geleden werd voorzien. Als argumenten zullen dan de economische crisis en de  opkomst van het internetwinkelen gebruikt worden. Bovendien wordt bij de opstelling van het onderzoek niet meer uitgegaan van de noodzaak van parkeerruimte op basis van het drukste winkelmoment van de week (de zaterdagmiddag).
Het vorige parkeeronderzoek stamt nog maar uit 2011, maar toch vindt het college van burgemeester en wethouders het noodzakelijk om een nieuw onderzoek te houden. ‘Vanwege het informatieniveau dat momenteel wordt gevraagd en wijzigingen in ruimtelijke ontwikkelingen’, zo luidt de ambtelijke beargumentering. Het onderzoek wordt gesplitst in het feitelijke parkeeronderzoek en de verkenning van de toekomstige parkeerbalans. Het onderzoek vindt plaats in de periode oktober en november en de resultaten worden in december bekend gemaakt.  De kosten voor dit werk worden geschat op 40.000 euro tot 50.000 euro exclusief btw.