Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2014

Partijen vol vertrouwen

Dennis Salman is wethouderskandidaat
JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – De fractievoorzitters van de politieke partijen die de komende jaren met elkaar in een coalitie willen zitten, kijken vol vertrouwen naar de toekomst.
Carry Cramer (PvdA/GroenLinks) laat weten dat Puur Noordwijk en haar partij veel overeenkomsten hebben, waar het gaat om de speerpunten. ‘De afgelopen jaren heeft in een aantal zaken het ondernemersstandpunt gewaaid. Het is goed te kijken naar de positie van de bewoners. Hier hebben we elkaar op gevonden. Het één hoeft niet ten koste te gaan van het andere.’ Cramer heeft geen ambitie om wethouder te worden. Achter de coulissen staat echter ‘een Noordwijker’ klaar om deze taak op zich te nemen.
Ook D66 heeft al een dorpsgenoot die wethouder zou kunnen worden. Namen worden echter niet genoemd. Over de komende onderhandelingsperiode laat fractievoorzitter Koen van Asten weten: ‘We gaan rond de tafel zitten met de partijen en kijken hoe we er met z’n vieren samen uitkomen.’ Zijn partij heeft maar één zetel in de raad, maar zal in de coalitie  voldoende te zeggen hebben, zo verwacht Van Asten: ‘We zitten dan in het college en als wethoduer heb je een stem binnen het college.’
Zal de coalitie zijn, met Lijst Salman Noordwijk er in? Immers, hij schopte anderhalf jaar tegen alle zere benen van de politici aan. Cramer: ‘Ik vind het knap hoe hij zich in die anderhalf jaar heeft kunnen profileren. De weg die hij gekozen heeft, verdient niet altijd de schoonheidsprijs. We kunnen daar over afspraken maken. Hiij heeft ons toegezegd dat hij zich aan de gedragscodes zal houden; eerst geeft hij intern feedback en dan pas treedt hij naar buiten.’ Van Asten vult aan: ‘Dennis is wethouderskandidaat en zal ook zo de onderhandelingen in stappen. En dan zal hij zijn beleid moeten gaan verdedigen. Dat is een andere positie dan in de raad.’
Dennis Salman (Lijst Salman Noordwijk) en Gerben van Duin (Puur Noordwijk) waren voorafgaand aan het printen van de krant niet bereikbaar voor commentaar.