Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2016

Het verhaal achter Goodnight

Door Joep Derksen

Cruquius – Volgend jaar viert Goodnight Slaapkamers Cruquius B.V. het feit dat deze winkel al weer 25 jaar bestaat. Het is het overduidelijke bewijs, dat kwaliteit gecombineerd met het juiste advies bijzonder gewaardeerd wordt. Klanten komen niet alleen vanuit de hele Bollenstreek, maar ook uit de wijde omgeving naar Cruquius om daar hun droom te realiseren: iedere nacht een heerlijke slaapervaring!

De dienstverlening van Goodnight staat voor het geven van zeer persoonlijke adviezen in een objectieve situatie. 'Het juiste advies dat past bij de klant in zijn wensenlijst en zijn budget', zo laat eigenaar John van der Klaauw weten. 'Maar het allerbelangrijkste is, dat het bed en toebehoren moeten passen bij de persoon.' De winkel verkoopt bijna uitsluitend Nederlandse merken als Auping, Poelman, Easborne en Couperus. Maar ook bedden uit een lagere prijsklasse, zoals Norma, Velda en Bedding Concept.

Iedereen is anders en iedereen slaapt anders. Steeds meer mensen beseffen, dat het verstandig is om, bij de aankoop van een bed, geïnformeerd te worden over welk bed het beste past. De tijd ligt namelijk achter ons, dat onze lichamen zich aan het bed moeten aanpassen. Het kwaliteitsteam van Goodnight neemt met de klanten een heel lijstje van vragen door. Want het maakt nogal uit of iemand op zijn buik, rug of zij slaapt. Of er sprake is van rug- of nekklachten en of iemand lichamelijk gezond of hulpbehoevend is.

Bij Goodnight is er voor elk wat wils: van de jonge starters die voor het eerst een eigen woning hebben en een nieuw bed aanschaffen, tot mensen op leeftijd, die een nieuw bed met een andere vorm van ondersteuning nodig hebben. Maar ook heeft Goodnight comfortbedden, waar je gemakkelijk in kunt stappen en die eenvoudig op te maken zijn.

Een wandeling door de winkel van 5.000 m2 en de outlet van 2.000 m2 is een verademing. Het is duidelijk, dat bij Goodnight op de details wordt gelet. Hier vind je geen bedden die naast elkaar opgestapeld staan, maar de hele zaak draagt een gevoel van rust uit. Van der Klaauw legt uit waarom Goodnight zowel een winkel als een outlet heeft: 'We wisselen heel snel met innovaties op slaapgebied, meubels en aanverwante producten. Als iets uit de tijd is, schuiven we het gelijk door naar onze ouletwinkel; daar wordt het aangeboden voor de helft van de prijs. Door de diversiteit in wisselingen hebben we een constante aanvoer van mooie nieuwe bedden. Als uw wensenlijst niet past bij het budget, kijken we wat de best mogelijke oplossing is in de outlet.'

Maar de mensen kunnen bij Goodnight ook terecht voor een bed, dat op hun lichaam is geschreven. De eigenaar: 'Auping heeft een slaapapp gemaakt, waarin vragen beantwoord kunnen worden over lichaamslengte, gewicht en favoriete slaaphouding. Daarna meet de app het slaapritme, om zo te ontdekken waar de slaapproblemen liggen. Zo gedetailleerd kijken we naar het advies dat van waarde is voor de klant.'

Van der Klaauw geeft een rondleiding en laat weten: 'Buiten het goede advies zorgen we er ook voor, dat de consument zich prettig voelt. Wij hebben hier een sfeer van openheid. Als we hier zitten en serieus praten over bedden, dan doen we dat in een prettige omgeving. Met koffie, broodjes maar ook een glaasje wijn als we vinden dat we wat te vieren hebben.'

Wie gebruik wil maken van een speciale aanbieding van Goodnight, moet nu opletten. De eigenaar; 'We bieden mensen op hun aankoop gegarandeerd een mooie korting van 10%. Maar soms kunnen we u ook nog een mooier voorstel geven, op basis van acties van leveranciers.'


Voor meer informatie: Goodnight Slaapkamers Cruquius B.V., Spaarneweg 18, 2142 EN Cruquius, T: 023 529 3984, W: www.goodnight.nl.