Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2016

Forse kritiek op plannen Cultuurfabriek

OEGSTGEEST – Of de 'Cultuurfabriek' er komt is nog verre van zeker. De initiatiefnemers (bibliotheek en K&O) hebben hiervoor een verbouwingsplan ingediend bij de gemeente. Maar wethouder Jos Roeffen toonde zich donderdag 23 juni niet bijster enthousiast.


'We hebben dit plan aangehoord en reageren binnenkort naar de initiatiefnemers toe, hoe het college hier in zit', aldus Roeffen. En er valt nog heel wat op dat plan aan te merken, zo blijkt wel uit zijn vervolgwoorden. 'We willen in gesprek met de initiatiefnemers om tot een zo goed mogelijk plan komen. De randvoorwaarden (voor de realisatie van een Cultuurfabriek, JD) zijn, dat ze binnen de budgetten blijven die waren afgesproken in 2014. De exploitatie moet goed zijn. Het mag niet zo zijn, dat in het eerste jaar men bij ons komt voor de Cultuurfabriek en zegt; we komen geld tekort.'