Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2016

'Er is wat onrust'

HOOGMADE – Het nieuws dat er sociale woningen worden gebouwd op Noordeinde, heeft gezorgd voor veel onrust bij de omwonenden. Twee locaties voor die extra sociale woningbouw bleken vorige week te zijn afgevallen en vervangen door Noordeinde en de Schoolbaan (Roelofarendsveen). Inderhaast organiseerden de omwonenden een informatiebijeenkomst en wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) kwam opdraven om vragen te beantwoorden.


Tijdens de oordeelsvormende raadsvergadering van maandag 12 september wilde raadslid Thijs Mooren (CDA) weten, of zo'n informatieavond een 'herhaling van zetten' is. Er zijn namelijk al eerder informatieavonden geweest over de komst van sociale woningen. Maar Schoonderwoerd liet hierop weten: 'Er is wat onrust in Hoogmade. Sinds het moment dat we buurtbewoners van Schoolbaan en Noordeinde op de hoogte brachten van het feit dat we aan de start staan van een locatiestudie. De buurt wilde bijeen komen om helderheid te krijgen over wat er zou gaan gebeuren. Ik ben daar naar toe gegaan. Er zijn wat zaken ongelukkig gelopen. Informatie stond niet op tijd op onze website. We kunnen niet vermijden dat derden avonden organiseren over een onderwerp.'