Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2016

Inwoner krijgt zijn zin

ROELOFARENDSVEEN – De bewoners van een pand aan de Witte Singel 16a kunnen opgelucht ademhalen. De gemeenteraad stelt later deze maand het Bestemmingsplan Roelofarendsveen-Zuid vast en eigenaar Van der Wereld wilde nog een aanpassing doen in de tekeningen. Hij vroeg in augustus toestemming, dat zijn huis ook uitgebreid mocht worden, net zoals dat bij zijn buren ook ingetekend was.


Wethouder Herman Haarman (D66) kon maandag 12 september goed nieuws melden. 'De heer Van der Wereld heeft zijn buren betrokken in de plannen. Nu is het plan wel zodanig duidelijk dat we voorstellen het bouwplan te vergroten.' In een groot deel van de achtertuin mag er voortaan gebouwd worden. Alleen aan de voorkant mag het huis hooguit met vier meter uitgebreid worden.