Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2016

Ultrasenioren komen drempel niet over

HILLEGOM – Het lijkt er op, dat de drempeloverlast van de bewoners van de appartementengebouwen Romeo en Julia in de Elshoek bijna voorbij is. Dit keer gaat het niet over verkeersdrempels, die trillingen veroorzaken, maar om deurdrempels die zo hoog zijn, dat de oudere bewoners er nauwelijks overheen kunnen.


Raadscommissielid Hoekstra (CDA) kaartte deze kwestie aan op donderdag 1 september. In de woonzorgappartementen wonen veel mensen op hoge leeftijd, die zich vaak met rollators en andere hulpmiddelen moeten voortbewegen. Hoekstra: 'Maar de appartementen in deze gebouwen beschikken over hoge drempels. Die zijn moeilijk of onmogelijk om overheen te komen voor mensen met een rollator. Er wordt gesleept met matten om mensen toch over de drempel te krijgen.' Dat is natuurlijk een onwenselijke situatie. Hoewel de appartementen geen eigendom zijn van de gemeente, liet wethouder Verheijen weten, dat hij toch contact heeft opgenomen met de eigenaar. Van de aannemer van de appartementencomplexen wordt geëist, dat hij er voor zorgt, dat het drempelprobleem opgelost wordt.