Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2016

Zuchten over verkeersregels

HILLEGOM – 'Moet ik verkeersles geven, of mag ik verwachten van inwoners dat ze weten hoe de verkeersregels zijn?' Deze verzuchting kwam donderdag 1 september van wethouder De Jong, nadat commissieraadslid Heemskerk (Bloeiend Hillegom) vragen had gesteld over de kruising Van Meerbeekstraat – Hoofdstraat.


Heemskerk liet weten, dat er nogal eens onduidelijkheid ontstaat over wie er voorrang heeft op deze kruising. Ook vond ze, dat de overgang van de weg naar het trottoir onduidelijk is. En er zou ook teveel grint liggen. De Jong liet na zijn verzuchting weten, dat het overtollige grint is verwijderd. Bovendien wordt het stoepje iets verhoogd. Wel stelde de wethouder, dat fietsers in de Hoftuin niet mogen klagen over het grint dat daar ligt: 'Het is niet de bedoeling dat je daar fietst. Je behoort daar te wandelen.' Wat betreft de voorrangskwestie gaat De Jong bekijken of er nog een extra voorrangsbord geplaatst moet worden.