Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

ODWH wil meer werk

NOORDWIJK > De Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) wil meer taken gaan uitvoeren voor de twaalf deelnemende gemeenten en de Provincie Zuid-Holland. Dat werd donderdag 8 december duidelijk tijdens een commissievergadering.

De ODWH moet een andere strategie voeren, want bij ongewijzigd beleid loopt het tekort op tot 700.000 euro. En de reserves zijn niet hoog genoeg, omdat op te vangen. Dus moeten de kosten omlaag en de inkomsten omhoog. Inmiddels zijn maatregelen doorgevoerd om de organisatiekosten te verminderen. Ook dragen negen gemeenten bij om de financiële tegenvallers van het afgelopen jaar op te vangen, maar Noordwijk zit hier niet bij, omdat deze gemeente pas kort geleden toetrad tot de ODWH.


In 2019 wordt de Omgevingswet ingevoerd, zodat er minder regels komen op het terrein van water, lucht, bodem, natuur, infrastructuur, gebouwen en cultureel erfgoed. De ODWH wil verantwoordelijk worden voor de controle op die Omgevingswet. Hiervoor moeten de gemeenten wel extra taken overdragen aan de ODWH. De ODWH gaat dus de komende tijd werken aan een verbetering van de relatie met de gemeenten en de Provincie Zuid-Holland.