Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Reclame-uitingen aangepakt

LISSE > In de toekomst wordt er strenger gehandhaafd, waar het gaat om de reclame-uitingen in het centrum. Met name de bebordingen in het Blokhuis zijn kwartiermaker Jan Traats een doorn in het oog, zo liet hij donderdag 8 december tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur weten.


Een nieuwe vereniging is opgericht om de belangen van de ondernemers in het centrum te vertegenwoordigen; Ondernemersvereniging Dorpshart Lisse. Volgens de kwartiermaker 'horen bij nieuwe plannen ook nieuwe mensen' en dus zitten de oude vertegenwoordigers van KCL niet meer in het nieuwe bestuur. Tijdens de presentatie richtte Traats zich op het Blokhuis: ,, In het tweede kwartaal van 2017 moet dat verbeterd zijn. Als die herbestrating gerealiseerd is, met veel geld van vier betrokken partijen, dan is het een mooi moment om te zeggen, dat het gedaan is met de ellende op straat en wat is aangebracht aan de gevels.'' Hij lichtte toe: ,,Ik erger me aan de rommel in het centrum. We moeten kijken naar een nieuw reclamebeleid, want het wordt van kwaad tot erger.'' Gemeenteraadslid Martijn Tibboel (VVD) knikte instemmend: ,,Ik ben blij met deze concrete aanpak. De stappen zijn heel hard nodig.''