Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

Controles op verkeerd parkeren blijven

LISSE > Wanneer het Havengebied op de schop gaat, zijn er zo'n 70 parkeerplaatsen minder beschikbaar. Dat leidt tot parkeermoeilijkheden voor de autogebruikers, zodat ze mogelijk inventiever hun voertuig zullen stallen. Maar gaat het gemeentebestuur de komende maanden ook hun boa's op pad sturen om iedereen te bekeuren, die de auto buiten een parkeerplaats zet?


Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) vindt het moeilijk om deze vraag te beantwoorden. ,,We begrijpen, dat er in de situatie waarin werkzaamheden zijn, er situaties kunnen ontstaan dat parkeren heel lastig en ingewikkeld is. We gaan er niet drie boa's op af sturen, die om het hoekje staan om te kijken of iemand verkeerd parkeert. Maar de mensen moeten zich wel aan de regels houden. Bij onveilige situaties zullen we handhaven. Het is een beetje geven en nemen. Maar ik kan ook niet zeggen, dat we niet bekeuren. Want dan geef ik een verkeerd signaal af.''