Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

Mogelijkheid aardwarmte onderzocht

NOORDWIJK > Een idee van een inwoner om aardwarmte te gebruiken voor de nieuwbouwlocatie Bronsgeest, wordt mogelijk uitgevoerd. Fractievoorzitter Taetske Visser (Puur Noordwijk) diende donderdag 12 januari een voorstel in om de warmtebron onder het NAM-terrein aan de Leeweg (tegenover Beuk) te gebruiken voor de nieuwbouwwijk Bronsgeest.


De gemeenteraad ging er unaniem mee akkoord, om te onderzoeken of dit mogelijk is. Ook worden andere mogelijke bronnen van aardwarmte onderzocht. Gemeenteraadslid Louis Koppel (PvdA-GroenLinks) dagdroomde: ,,We juichen dit onderzoek toe. Op naar de eerste wijk in Noordwijk die geheel energieneutraal is.'' Ook wethouder Dennis Salman (LSNZ) was enthousiast: ,,Dit past bij de motie aardgasvrij bouwen. Het college ontvangt de motie warm.'' Hierop grapte burgemeester Jan Rijpstra: ,,Onderzoek ook de komst van thermobaden.''