Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

Informatieavond over parels en puzzels

LISSE / LISSERBROEK > Alle inwoners van de dubbeldorpen Lisse en Lisserbroek zijn van harte uitgenodigd om op dinsdag 24 januari naar het gemeentehuis van Lisse te komen. Vanaf 19:30 uur krijgen ze dan meer informatie over de bouwplannen in Lisserbroek en wat de toestroom van nieuwe inwoners kan betekenen voor de voorzieningen in Lisse.

De gemeente Haarlemmermeer heeft er namelijk voor gekozen om wél nieuwe huizen te willen (laten) bouwen, maar niet de daarvoor benodigde voorzieningen te realiseren. Hiervoor moeten de Lisserbroekers maar bij het buurdorp Lisse zijn, zo vindt het Noord-Hollandse gemeentebestuur. De wethouders Evert Jan Nieuwenhuis (Lisse) en Adam Elzakalai (Haarlemmermeer) gaan uitleggen, waarom de komst van duizenden nieuwe inwoners in Lisserbroek, goed zal zijn voor beide dorpen.


Ook krijgen de bezoekers drie presentaties voorgeschoteld van de Bewonersraad Lisserbroek, de gemeente Haarlemmermeer en een presentatie namens de projectontwikkelaars. Hierbij wordt duidelijk, wat de bouwplannen zijn voor Lisserbroek. Aantallen te bouwen woningen worden dan wel duidelijk, maar mensen kunnen zich tijdens deze avond niet inschrijven voor een bouwkavel, zo laat Nieuwenhuis weten. Echte duidelijkheid over oplossingen voor de almaar toenemende verkeersintensiteit zullen er op deze avond niet komen, is nu al duidelijk. De resultaten van een verkeersonderzoek zijn op 24 januari nog niet bekend en ook wordt niet gesproken over de tweede brug, aldus Nieuwenhuis. Maar profiteert Haarlemmermeer niet gewoon van de voorzieningen in Lisse, terwijl deze gemeente wél geld verdient met het bouwen van al die woningen? Nieuwenhuis: ,,Er liggen wederzijds kansen. Het is een kans voor Haarlemmermeer: ze kunnen daar woningbouw realiseren zonder extra voorzieningen aan te leggen. Er zijn ook kansen voor Lisse: onze ondernemers en sportclubs en verenigingen en scholen zijn blij met de extra mensen. Het is een kwestie van parels en puzzels.''