Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

Start werkzaamheden Havengebied

LISSE > In de week vanaf 23 januari wordt begonnen met de herinrichting van het Havengebied. Hierdoor verdwijnen de komende maanden tot zeventig parkeerplaatsen. Het is de bedoeling, dat alle werkzaamheden medio mei zijn afgerond, zo liet wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) dinsdag 10 januari weten.

De aannemer heeft volgens de wethouder de garantie afgegeven, dat altijd minimaal dertig parkeerplaatsen beschikbaar blijven. Nieuwenhuis: ,,Dat betekent wel, dat 70 parkeerplaatsen niet beschikbaar zijn en dat is veel. Voor het Havengebied hebben we twee locaties gevonden, waarbij inwoners en bezoekers kunnen parkeren. Er is nu een parkeerterrein bij Stek, achter Zandvliet, waar geparkeerd kan worden. Iets verder weg, maar wel heel dichtbij, zijn er nog tachtig plaatsen. Dat is het terrein achter de Shell pomp, waar een leegstaand autobedrijf is. We kunnen daar gebruik van maken gedurende deze periode van werkzaamheden.'' Wie op zoek is naar een parkeerplek, kan de borden volgen en komt dan automatisch uit op deze parkeerlocatie. De wethouder verzekert, dat er gedurende de werkzaamheden altijd twee gehandicaptenparkeerplaatsen in het hele parkeergebied blijven bestaan. Bovendien komt er nog een derde gehandicaptenparkeerplek bij; net naast de nog aan te leggen HOV-bushalte. Als alle werkzaamheden achter de rug zijn, moet het centrum verrijkt zijn met 33 extra parkeerplekken.


De Schoolstraat wordt na de feestweek aangepakt. Van deze weg wordt dan het asfalt vervangen door klinkertjes. Bovendien wordt een deel van de Schoolstraat versmald. De totale investering voor het vervangen van het riool en de herinrichting van het Havengebied bedraagt 2,4 miljoen euro. De realisatie van de HOV-voorzieningen kosten nog eens 900.000 euro. Meer informatie kunnen inwoners krijgen tijdens de informatieavond die op woensdag 18 januari tussen 17:00 uur en 19:30 uur gehouden wordt in het gemeentehuis.