Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

Pleidooi voor lagere tarieven snelvaarders

KAAG EN BRAASSEM > Het collegevoorstel om de tarieven voor de snelvaarvergunningen aan te passen, blijft de gemoederen van de politiek bezig houden. Dat bleek maandagavond 27 maart, toen dit onderwerp aan de orde kwam. Twee insprekers staken het debatvuurtje aan: Wouter van Leersum (van het tankstation bij recreatiegebied De Hemmen) pleitte voor het uitgeven van een beperkt aantal jaarvergunningen om snel te varen. Ook moet het dagtarief voor snelvaren geen 40 euro worden, maar in de buurt komen van het Teylingse tarief van 17,50 euro.

Hans Ringeling pleitte er namens de waterskivereniging De Braassem voor, dat alle snelvaarvergunningen toekent aan de eigen waterskivereniging. ,,Dan kunnen wij zo'n vergunning koppelen aan het lidmaatschap.'' Hij pleitte er voor, dat er op het water beter gehandhaafd wordt op illegale snelvaarders. Wethouder Yvonne Peters (VVD) bleef achter haar voorstel staan, om de huidige jaarrond snelvaarvergunningen van bijna 700 euro met enkele honderden euro's te verlagen. ,,We hebben niet meer snelvaarders gezien, alleen meer illegale snelvaarders gezien sinds we de leges verhoogden. Hoe meer mensen met de vergunning varen, hoe beter ze zich houden aan de regels. Nu wordt er veel illegaal gevaren en hebben we weinig zicht op die groep. Het klopt dat we capaciteitsgebrek hebben op het gebied van handhaving, maar we zijn wel bezig om regionaal meer te kunnen doen op het water.''


VVD-fractievoorzitter Alwin Koek vond, dat de tarieven voor de snelvaarvergunningen, die één dag geldig zijn, ,,bijna gehalveerd moeten worden''. Andere politieke partijen maakten zich zorgen over te grote jachten die de Braassem bezoeken. Bekeken wordt, of hierover een bepaling in de apv (algemene plaatselijke verordening) kan worden opgenomen. Dit onderwerp wordt in de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering verder besproken.