Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

Raad bepaalt bij Drechtdoorsteek

LEIMUIDEN > De gemeenteraad wordt toch betrokken bij de besluitvorming over de Drechtdoorsteek. Deze toezegging deed wethouder Yvonne Peters (VVD) maandag 27 maart. Zij beantwoordde vragen van SVKB en CDA over het 'kansenonderzoek' dat nog voor dat Drechtdoorsteekproject uitgevoerd moet worden.


Peters liet weten: ,,Het komt nog voor de zomer naar de raad. Met het opstellen van het raadsakkoord is het formeel gesproken zo, dat dit niet per se een raadsbevoegdheid is. Maar ik realiseer me dat het hier gaat om de afweging tussen landschap en de economische impuls. Dit onderwerp komt dus bij de raad.''