Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2020

Rustig relaxen langs Braassemboulevard


ROELOFARENDSVEEN – De omwonenden van de Braassemboulevard in Roelofarendsveen kunnen gerust zijn: er komt geen tulpensteiger van vijf meter hoog. En als toeristen en omwonenden willen flaneren op dit (huidige) fietspad, dan kan dat in alle rust.

Dinsdagavond bezochten tientallen inwoners een bijeenkomst om te horen, wat de toekomstplannen zijn voor de Braassemboulevard. De gemeente Kaag en Braassem maakt het voor ondernemers namelijk mogelijk om er allerlei activiteiten uit te voeren. Maar alles met mate; kleinschalige horeca is mogelijk en ook een speelplek en strandje met ligweide. Grote popconcerten zijn uit den boze. De nadruk moet liggen op de stille recreant; fietsers en wandelaars. Waarbij op verschillende plekken langs de Braassemboulevard bankjes geplaatst worden, om uit te rusten en te genieten van de omgeving.

Er zijn verder mogelijkheden voor een vlonderpad langs het water, oplaadpunten voor elektrische fietsen, bijenkasten, informatieborden en kunstuitingen. Maar ook zou bij de Braassemboulevard een vissteiger, bijenkasten of zwemsteiger kunnen komen. De komende maand werkt het bureau IMOSS alle plannen uit en gaat naar de omwonenden toe met een voorstel over de plekken, waar de verschillende attracties kunnen komen. Wethouder Petra van der Wereld kijkt uit naar het eindresultaat: ,,Een boulevard hoeft niet alleen een wandelpad met bomen te zijn. Het kan ook langs het water zijn.’’