Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2020

Zoektocht locaties voor spoedzoekers

Noordwijk – Het gemeentebestuur heeft 39 plekken in de gemeente Noordwijk op het oog, waar spoedzoekers en mensen die tijdelijk onderdak zoeken ondergebracht kunnen worden.

Deze 39 locaties liggen verspreid over Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk, maar de precieze adressen worden nog geheim gehouden. Geen enkele locatie is op dit moment direct beschikbaar voor tijdelijke woningen, maar de raad moet dit jaar wel keuzes maken. Uit een brief van burgemeester Verkleij komt naar voren, dat plekken die ‘binnenstedelijk’ liggen, de voorkeur lijken te hebben. Locaties die al eigendom van de gemeente zijn, hoeven niet aangekocht te worden en er wordt op gelet, dat de tijdelijke woningbouw niet in de weg zal staan van al geplande permanente woningbouw.

De gemeente kijkt ook welke gebouwen het snelst beschikbaar gemaakt kunnen worden voor de spoedzoekers.