Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2020

Bouwen voor lagere inkomens

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders heeft hoge ambities, waar het gaat om de wensen voor meer sociale en betaalbare woningbouw. Het is nu echter nog steeds niet duidelijk, waar die vele honderden goedkope huur- en koopwoningen moeten komen.

Er is in deze gemeente een tekort van 700 betaalbare woningen, zo bleek dinsdagavond tijdens een presentatie voor de gemeenteraadsleden. Het college wil voor toekomstige bouwprojecten de eis stellen, dat voor maximaal 30% van die nieuwbouw het toptarief gevraagd kan worden. Dan zou minimaal 30% van de huizen moeten vallen onder sociale huur (tot 737 euro per maand), tenminste 20% middeldure huur (tussen 737 en 1.000 euro) en 20% middeldure koopwoningen (tussen 200.000 euro en 310.000 euro).

Veel gemeenteraadsleden waren ontevreden, dat ze niet uitgebreid over deze plannen konden discussiëren. Daarom wordt voorgesteld om de plannen alvast ‘ter visie te leggen’, zodat inwoners hierop kunnen reageren en in de tussentijd kunnen de politici tijdens een ingelaste rondetafelgesprek er uitgebreid over praten.