Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2020

Enthousiasme in Noordwijk

Over verplaatsen station Voorhout

Noordwijk – Het idee van Teylings gemeenteraadslid Dion Piket om het station van Voorhout te verplaatsen naar de grens met Noordwijk, kan op veel steun rekenen van de Noordwijkse raadsleden.

Het zorgt voor de Noordwijkse inwoners voor kortere fietstijden en bovendien kan zo’n treinstation dichterbij het strand zorgen voor extra badgasten. De PvdA, VVD, Doen! En NZ Lokaal willen dat geld uit het Regionaal Investeringsfonds Holland Rijnland wordt gebruikt om de verplaatsing van het station mogelijk te maken.

Het college moet aan de gemeente Teylingen aanbieden om hier een gezamenlijk project te maken en samen te onderhandelen met ProRail, de Provincie Zuid-Holland en Holland Rijnland. De raad praat binnenkort over dit voorstel.