Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2020

Vragen over duurzaamheid

Noordwijk – De politiek buigt zich over de vraag, hoe Noordwijk kan bijdragen aan een duurzame samenleving.

Mogen er windmolens en zonnepanelenvelden komen op de bollenvelden, in de duinen of op de zeldzame grasweides? De politieke partijen verschillen hierover van mening, zo bleek dinsdagavond. Raadslid Maan (GroenLinks) riep het college op om aan Holland Rijnland aan te geven, dat er geen gebruik moet worden gemaakt van biomassacentrales. Wethouder Sjaak van den Berg wil dat voorlopig niet toezeggen. Raadslid Warmerdam (Doen!) wil dat de ‘mogelijkheid van nucleaire opwekking’ wordt onderzocht.

Binnenkort gaat de gemeenteraad stemmen over zestien amendementen en twee moties. Hieronder zitten voorstellen voor gebruik maken van geothermie, extra inzet van energiecoaches, het opzetten van geldpotjes voor de verduurzaming en het toestaan van zonnepanelen boven parkeerterreinen.