Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Cuypersgenootschap voert druk op

OEGSTGEEST – Het Cuypersgenootschap, dat zich inzet om waardevolle gebouwen te behouden, wil een dwangsom opleggen aan het gemeentebestuur van Oegstgeest.

Dat staat in een brief. Het geduld is op, waar het gaat om het wachten op het moment tot het gemeentebestuur een aantal gebouwen op het terrein van Endegeest als gemeentelijk monument aan te wijzen. Lokaal-raadslid Eelke van den Ouweelen wilde hierover meer informatie van wethouder Huizing.

Huizing erkende, dat het Cuypersgenootschap het gemeentebestuur in gebreke heeft gesteld. Hij gaf verder aan, dat het college binnenkort mogelijk het aanwijzen van een aantal monumenten in procedure brengt. Vorige week is namelijk een advies ontvangen van Erfgoed Leiden en omstreken over de waarde van bepaalde monumentale gebouwen. Huizing hoopt, dat het Cuypersgenootschap nog even geduld wil hebben.