Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Niet-afbreekbare confetti en serpentines verboden

OEGSTGEEST – Feestelijke papiersnippers als confetti en serpentine mogen niet meer gebruikt worden. Tenzij ze van afbreekbaar materiaal zijn. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten.

De raad nam een voorstel van PrO-raadslid Menno Welling aan. ,,De meeste confetti is tegenwoordig van kunststof, vaak met een metallic coating. De meeste papieren confetti heeft een glanzende papieren coating en er wordt vaak gebruik gemaakt van een inkt die schadelijk is voor de natuur.’’ Dat spul kan in het water komen en zorgen voor milieuverontreiniging, zo beargumenteerde Welling. Confetti, gemaakt van afbreekbaar papier, blijft wel toegestaan.