Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Lekker trippen

OEGSTGEEST – Voortaan mag iedereen in gebouwen, die openbaar zijn voor het publiek, tot vijf gram aan softdrugs gebruiken. Ook op de weg of op andere openbare plaatsen is dat toegestaan. Dit besluit nam de gemeenteraad vorige week.

Het college van burgemeester en wethouders stelde voor om alle drugsgebruik te verbieden, maar een amendement van PrO om een uitzondering te maken voor het recreatief gebruik van softdrugs werd gesteund door een raadsmeerderheid.

Raadslid Welling vond een totaalverbod op softdrugs ‘disproportioneel’. Maar raadslid Van den Broek (CDA) was fel tegen dit voorstel. ,,We willen, dat het over tien jaar nog net zo fijn wonen is als vandaag. Het moet niet normaal worden, dat in het gemeentehuis, winkels, scholen en sportkantines drugs gebruikt wordt. Dat moeten we niet willen met elkaar.’’ Hij wees er op, dat achter die ene onschuldig uitziende joint een heel milieu van criminaliteit, overlast en verwoesting van persoonlijke levens schuilt.

Maar het voorstel van PrO werd met 13 stemmen voor en zes tegen aangenomen. Initiatiefnemer Menno Welling (PrO) wees er wel op: ,,Je mag natuurlijk geen joint opsteken wanneer ergens een rookverbod geldt.’’