Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Oegstgeester leerlingen gedragen zich

OEGSTGEEST – In dit dorp is er bij de schooljeugd geen gedoe over het maken van opdrachten, die te maken hebben met maatschappelijke ontwikkelingen.

Nadat vorige maand in Frankrijk een docent vermoord werd, omdat hij een tekening van Mohammed had laten zien, ontstond er onlangs ook onrust op het Leidse Visser ’t Hooft Lyceum. Dat had te maken met een schrijfopdracht uit de Godsdienstles. Gemeenteraadslid Eric Bouw (VVD) vroeg zich af, of vergelijkbare situaties zich hebben voorgedaan op de basis- en middelbare scholen in Oegstgeest.

Burgemeester Emile Jaensch kon hem geruststellen. Alle scholen zijn nagebeld en dit soort incidenten hebben in Oegstgeest niet plaatsgevonden.