Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Extra huizen op Ganzeneiland

OEGSTGEEST – Op het Ganzeneiland wordt het woningaantal bijna verdubbeld. Nu staan er nog vier huizen, maar een raadsmeerheid stemde er mee in, dat hier in de toekomst zeven woningen op mogen komen. De nieuwe huizen worden gebouwd zonder gasaansluiting.

Hart voor Oegstgeest-fractievoorzitter Frits van Oegstgeest was fel tegen de komst van extra woningen op dit stukje natuurgebied. ,,Het bouwvolume stijgt van 15.000 naar 22.500 kubieke meter; dat gaat ons te ver.’’ Volgens Van Dissel maakt het Ganzeneiland deel uit van een ecologische groenstructuur en moet daar heel voorzicht mee omgegaan worden. Maar de overige partijen vonden het prima om extra huizen op het Ganzeneiland te bouwen. Raadslid Watze Mandema (CDA) gaf aan: ,,Dit plan is afgestemd met de bewoners en eigenaren. Het valt binnen het bestemmingsplan.’’