Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2022

Handhaving blijft op coronatoegangsbewijs

OEGSTGEEST – Een nieuw pleidooi van BV NL-raadslid Marcus Rolloos om niet te handhaven op het tonen van een coronatoegangsbewijs redde het wederom niet in de gemeenteraadsvergadering.

Rolloos gaf aan, dat de besmetting met de Omikron-variant van het covid-19-virus in vergelijking met Delta ‘een mild verloop blijkt te hebben en niet of nauwelijks tot extra ziekenhuisopnamen leidt’. Hij wees erop, dat de door het RIVM voorspelde IC-toevloed tot 8.000 coronapatiënten niet is uitgekomen en dat landen als Engeland, Denemarken, Ierland en Noorwegen binnenkort ook alle maatregelen afschaffen. Ook stelde Rolloos, dat het gebruik van het Coronatoegangsbewijs ‘discriminatoir is en een inbreuk maakt op een scala aan grondrechten’. “De meeste ondernemers lopen op hun laatste benen. We moeten niet doen aan symptoombestrijding. Wees niet te cru, anticipeer op wat er komen gaat. De IC’s zijn eerder leeg dan vol.”

Maar burgemeester Emile Jaensch ontraadde dit voorstel. “De rechter heeft zich al gebogen of dit wettelijk is. De CTB regeling is nog steeds van toepassing. Een landelijke regeling zijn wij als gemeente genoodzaakt te handhaven. We houden ons aan de rijksregels. Hier staat heel expliciet: Niet handhaven. Dat kan gewoon niet!” De motie van BV NL kreeg geen steun van de andere partijen.